Afscheid van de auto met 0% bijtelling - Is het gunstiger om de auto privé te rijden?

Ondernemers die voor eind 2013 een Tesla of andere auto met 0% bijtelling hebben gekocht, hebben 5 jaar lang kunnen genieten van een bijtelling van 0%. Vanaf 1 januari geldt echter een hogere bijtelling, waardoor het wellicht slimmer is om de auto naar privé te halen!

Vanaf 1 januari 2019 geldt een bijtelling van 4% voor alle nieuwe auto’s zonder uitstoot. Deze lage bijtelling geldt echter alleen voor de eerste € 50.000 euro, voor het gedeelte dat de cataloguswaarde boven deze € 50.000 euro uitkomt geldt een bijtelling van 22%! Voor oudere auto’s geldt al snel een lage bijtelling van 7% voor de eerste € 50.000 euro, en een algemene bijtelling van 25% voor het overige.

Dit heeft fors hogere kosten voor de ondernemer tot gevolg, waardoor het interessant kan zijn om de zakelijke auto over te brengen naar privé. De bijtelling vervalt dan, en de gemaakte zakelijke kilometers kun je declareren bij de onderneming. Nieuwsgierig of het in jouw situatie ook interessant is om je Tesla naar privé te halen? Neem contact op met Chris van den Kerkhof!

✉ chris@ckaa.nl | ☎ 06-23965471

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *